Individuele begeleiding


H.S.T. - LeanKMO     Eric Schmitz


Teambegeleiding en Hoshinplanning


Lean helpdesk

 

Lean toepassen betekent transparantie rond het bedrijfsplan (of de afdelingsdoelen). De sterkte van Lean ligt immers in zijn kracht om iedereen te laten focussen op de gekozen doelen.

Lean strategie vereist dat top-down de richting helder wordt aangegeven (zonder een kompas dat het juiste Noorden aanduidt, is het moeilijk varen). Maar ook de bottom-up beweging moet sterk gemaakt worden zodat vandaaruit intens kan samengewerkt worden.

Een managementteam (of afdelingsleiding) moet daarom als de eigen teamcompetenties ontwikkelen/versterken rond beslissen, communiceren, implementeren, plannen ...

Voor wie is het bedoeld?

Het bedrijfsplanproces is het werkgebied van de bedrijfsleiding en dus meestal van het managementteam. Maar het kan ook toegepast worden op (grotere) afdelingen binnen een organisatie of bij samenwerkingsverbanden tussen verschillende bedrijven of groepen.

Methode

Binnen Lean wordt de hoshin-methodiek gebruikt. Een bedrijfsplan is pas waardevol als men erin slaagt om iedereen hieraan te laten meewerken. Het brengen van en vertalen van het beleid naar iedereen binnen het bedrijf is daarom een fundamentele pijler binnen Hoshin.

Het managementteam wordt uitgedaagd en getraind om als team een plan op te stellen én als team een plan naar de ganse organisatie te brengen. Het deployment van het bedrijfsplan wordt gebruikt om het teamgebeuren binnen het managementteam te verstevigen.


Het programma bestaat uit formele processtappen:


Wat vraagt het van U?

Het programma wordt aangepast aan uw specifieke noden en intenties. Een bedrijfsplan kan nu eenmaal geen confectie zijn; per definitie is het maatwerk! Dat betekent dat U (als managementteam) hier een intense periode zal doorlopen. Doorlooptijd is moeilijk op voorhand vast te leggen en wordt hoofdzakelijk bepaald door het bestaande bedrijfsplan. Stel u iets voor van de ordegrootte van minimaal drie tot twaalf maanden. U zal zeker een halve tot anderhalve dag per week gedurende deze periode hierdoor in beslag genomen worden. Tenslotte bent u hiermee bezig met de toekomst van uw onderneming.

Resultaten

Het is onze uitdaging om de hoshintheorie in praktijk zo samen te brengen dat:

  • U een sterker team wordt met een gezamenlijk gedragen toekomstvisie voor het bedrijf,
  • U een sterker team wordt met een gezamenlijke visie op actieplanning en prioriteiten
  • U een sterker team wordt met het ganse bedrijf door een doorgedreven deployment met sterke bottomup-beweging
  • U een sterker team wordt door een ontwikkeld communicatienetwerk doorheen het bedrijf.


Interesse?

Vraag via e-mail of het onderstaande standaardformulier een vrijblijvend en kosteloos gesprek aan.

Wij nemen met U contact op voor een geschikte datum en samen kijken we dan of het kan klikken. Want dit blijft tenslotte de basis: contact tussen mensen.

 
Home Contact Diensten Meer over lean

H.S.T. - LeanKMO Eric Schmitz
info@leanschmitz.be
Laatste wijziging 5 juli 2021 - website 2021