H.S.T. LeanKMO wijst de weg voor de KMO H.S.T. LeanKMO wijst de weg voor de KMO H.S.T. LeanKMO wijst de weg voor de KMO 

Iets over Sustainibility en Lean

Lean is een strategie, gericht op een lange termijn relatie met de klant. Die lange termijn visie is erg uitgesproken in Lean. Het eerste principe zegt duidelijk: base management decisions on a long term philosophy, even at the expense of short-term financial goals .

Toch is dit niet hetzelfde als een sustainibility-visie. Lean zal zich richten op zijn klanten en op diens wensen en waarden. Sustainibility zal zich richten op de gehele mensheid in zijn wereld.

De hinderpalen om de sustainibility-visie te realiseren en de hinderpalen om de lean vsie te realiseren zullen deels dezelfde zijn maar ook deels niet. Wat betekent dat prioriteitssetting en capaciteitstoewijzing anders kan zijn.

Het betekent dat ook de specifieke doelstellingen van Sustainibility moeten geformuleerd worden. Daarom zullen hier wat literatuur en reflecties worden aangeboden.

In deze mindmap Pursuing Sustainibility worden de fundamenten van sustainibility helder gemaakt:

  1. Goals and determinants
  2. Understand dynamics
  3. Understand governance
  4. Action
  5. Box: mindset of sustainibility leaders

Voorbeelden van re-use

Uitspraak van Sarita Chawla, waarmee je een duidelijke missie hebt voor je duurzaamheidsplan: What is the story our grandchildren would want us to be telling today?

 
info@leanschmitz.be
Laatste wijziging 9 september 2019